The All Natural Diamond Scale

De All Natural Diamond Scale is een overzicht van alle soorten diamant, ontwikkeld door de Amsterdamse goudsmid, zetter en diamantair Margriet Cuijpers.

Van alle diamant uit de aarde is slechts 10 tot 15% transparant en krijgt de kans geslepen te worden en in sieraden te worden gebruikt. De andere 85% semi- of non-transparante diamant wordt in de industrie gebruikt: de hoge eigenschappen van diamant maakt dat dit mineraal vele toepassingen kent.

Met de All Natural Diamond Scale wil Margriet de 85% van de diamanten die niet aan het klassieke beeld voldoen op waarde schatten.

De All Natural Diamond Scale is het totaaloverzicht van diamant, gebaseerd op klassieke de 4 C’s.

De vier C’s

De klassieke diamant wordt op waarde beoordeeld aan de hand van de 4 C’s. Deze staan voor Clarity, Colour, Carat en Cut.

Clarity
de Clarity (helderheid) is de hoeveelheid insluitsels of “verontreinigingen” in de steen. In het vormingsproces kunnen kleine en grote vlekjes, spikkels, glissen en wolken ontstaan, die je in de uiteindelijke diamant kunt zien. Hierdoor hebben stenen wisselen helderheden, van totaal ondoorzichtig, tot volledig transparant.

Colour
De Colour (kleur) van de diamant bepaalt de kleur en gloed van de steen. Een klassieke diamant is zo wit mogelijk.

Carat
De Carat (karaat) is de eenheid voor gewicht van edelstenen. Eén karaat is gelijk aan 0,20 gram.

Cut
De Cut (slijpvorm) is de manier waarop de steen is geslepen. De meest bekende slijpvorm is de briljant, die is ontwikkeld om zoveel mogelijk licht te reflecteren en daardoor zo fonkelend mogelijk te zijn. Het perfect uitvoeren van de slijpvorm maakt een geslepen diamant nog meer waard.

Een scale voor alle diamanten

De vier C’s zijn gebaseerd op het ideaalbeeld van een zo transparent en helder mogelijke briljant. Natuurlijk zijn deze edelstenen wonderbaarlijk en zeldzaam, maar ook alle andere diamanten die niet aan dit ideaalbeeld voldoen, zijn op hun eigen manier uniek en beeldschoon.

Margriet vindt dat ook deze industriële diamanten een plek verdienen in uw sieraad. Dat betekent dat ook deze stenen gewaardeerd kunnen worden op basis van de vier C’s. Daarom heeft zij de All Natural Diamond Scale ontwikkeld.

Certificaat bij uw Natural Diamonds

Juwelen van Margriet zijn herkenbaar aan het gebruik van alle diamant, ook en juist de 85% die vaak zou worden afgekeurd voor gebruik als edelsteen. Ieder item uit haar collectie gaat vergezeld van een Scale waarop de diamanten in uw sieraad staan aangegeven en u ze kunt terugvinden. Zo weet u precies wat voor diamanten u koopt.