Microscopisch Diamant-en Edelsteen zetter ~ Margriet Cuijpers ~

Stenen zetten is het bevestigen van edelstenen in metaal, meestal sieraden. Dit zetten is een vak apart en vereist het juiste gereedschap en de nodige aandacht. Deze specialiteit heeft mij altijd bekoord. Ik doe het graag en als sinds lang waardoor mijn ervaring gegroeid is. Ik werk met behulp van een microscoop, gedetailleerd en nauwgezet.

Heeft u losse stenen in uw sieraden, of bent u als goudsmid op zoek naar een betrouwbare zetter? 
Wees dan gerust, u bent hier aan het juiste adres.

Wanneer de zetting haakt of de steen gaat bewegen is de kans groot dat deze er uiteindelijk uit zal vallen. Laat daarom uw waardevolle sieraden nakijken door een vakman of -vrouw. Regelmatige controle en schoonmaken van uw kostbaarheden voorkomt problemen en het vergroot het draagplezier.

Maak kennis met Margriet

Edelstenen worden vastgezet met en in het omringende metaal. Er zijn vele verschillende manieren om dit te doen. Bekende voorbeelden zijn:
De chaton-zettingen; waarbij de stenen vastgehouden worden door ‘pootjes’ of ‘klauwtjes’.
De kast-zettingen; waarbij de steen in een ‘bakje’ vast gezet is.
De pavé-zettingen; waarbij de stenen verzonken in het metaal zijn vastgezet, al dan niet met bolletjes metaal, zogenaamde’greintjes’.

Bekijk voor variaties en voorbeelden van mijn werk mijn sieraden hieronder en op deze site.

Wilt u meer informatie of direct uw stenen laten vastzetten?!
Stuur dan bericht via het contactformulier, maak een afspraak of bezoek vrijblijvend ons atelier en winkel BLOU te Amsterdam voor meer informatie.