Diamant

Het woord diamant komt van het oudgriekse ‘adamas’ wat ‘de onbedwingbare’  betekent. Onbedwingbaar vanwege de hoogste hardheid op aarde, diamant wordt daarom ook geslepen met diamant.
Briljant is de meest bekende slijpvorm. De de 4 C’s : Clarity, Colour,  Carat en Cut,  bepalen de waarde van de steen. De helderste, witste,  grootste en meest perfect geslepen briljant bezit de hoogste waarde. Naast de bekende briljant bestaan er nog vele verschillende slijpvormen. Vele slijpers overal ter wereld hebben zich laten zich inspireren door de magie van de diamant, het oudste mineraal op aarde.

All Natural Diamonds is het zien, waarderen en gebruiken van alle soorten natuurlijke diamant als edelsteen

Ruw of geslepen, antiek of nieuw; de uitzonderlijke kwaliteiten van deze edelste der edelstenen geven het zijn bijzondere eeuwigheidswaarde, glans en schittering.

De Keiser slijpvorm

De Keiser is een geheel nieuwe slijpvorm. deze slijpvorm wordt het vaakst toegepast op gekleurde en ondoorzichtige diamant, de industriediamant.  De Keiser, ook bekend als Facetted Rocks, is ontstaan in Antwerpen. Bedacht door dhr Abittan sr, industriediamant handelaar en is uitgewerkt door zijn zoon dhr Abittan jr, triple excelent briljantslijper. Basisgedachte van de Keiser is het zichtbaar maken van de diversiteit aan kleur en vorm van diamant. Het slijpen van industrie diamant tot sier-diamant is uniek en werd nooit eerder op deze manier  gedaan. De vele en willekeurige facetten in samenspel met de karakteristieke kleuren van de diamant maakt de Keiser een geliefde slijpvorm voor wie op een heel andere, nieuwe en bewustere manier van diamant wil genieten.

Fancy slijpvormen

Naast de bekende en schitterende briljant bestaan er vele andere slijpvormen, waarbij vooral gekeken wordt naar de mooiste manier de steen te slijpen. Enkele antieke slijpsels zijn de roos, bolsjewiek en tafelsteen. Daarnaast bestaat een grote hoeveelheid fancy- slijpvormen gebaseerd op symmetrie, als peer, navette, baquette, carre, princess, cushion, radiant. De geslepen facetten vormen hierbij een lijnenspel die de steen goed tot zijn recht laat komen en de schoonheid optimaal laat zien.

Kom vrijblijvend kijken in winkel en atelier BLOU te Amsterdam