Dubbel schitteren

Diamanten spreken tot de verbeelding omdat er niets is wat mooier schittert. Toch zijn er manieren om een diamant nóg meer te laten schitteren.
Diamant die ambachtelijk ontgonnen wordt in combinatie met een authentieke, creatieve manier van verwerken schittert letterlijk én figuurlijk nog meer! Deze fairtrade diamanten blinken uit in duurzaamheid. Tijdloos, stijlvol en bewust.

Uitblinken in duurzaamheid

Pieter Bombeke, meester diamantslijper te Antwerpen, werkt samen met de Congolese coöperatie PAMBI. Deze coöperatie in de regio Kasai richt zicht op landbouw en ambachtelijke diamantontginning om werkgelegenheid voor de lokale bevolking te creëren. de ontgonnen diamanten worden, voorzien van een Kimberly certificaat, via Kinshasa rechtstreeks naar Antwerpen geëxporteerd waar ze door Pieter geslepen en fair verhandeld worden.

Het vakmanschap, de decennia lange ervaring en het creatieve inzicht van meesterslijper Pieter Bombeke maken deze diamanten uniek. Door de jaren heen ontwierp hij diverse schitterende slijpvormen;

Dreamcatcher by Pieter. <De dreamcatcher,

de Jacobs Ladder en de Xiao Long zijn drie van deze creatieve slijpvormen die de diamant extra schittering geven door hun goed uitgedachte ontwerp.

De artistieke vrijheid en creativiteit van de vakman

De Unieke manier van werken en de betrouwbare contacten in de wereld van diamant wat Pieter kenmerkt schept zeer veel, natuurlijke en bijzondere mogelijkheden. Gebouwd op jarenlange ervaring , zoekend naar nog meer magie ontstaat en nieuwe manier om naar diamant en zijn schittering te kijken. Of, zoals meesterslijper Pieter zegt: “er is meer in het leven dan alleen briljant”
Zijnde leerling slijper bij deze creatieve diamantbewerker en verwerkster van alle natuurlijk diamant in haar sieraden is Margriet de trotse embassadrice van deze fair en dubbel schitterende diamant.

Nieuwsgiering geworden naar de mogelijkheden, of interesse om meer te leren over het fair en creatieve diamantwerk van Pieter of Margriet?

Stuur bericht, bel of gebruik het contactformulier op deze site en maak kennis met de werkelijke rijkdom in het leven. Bewust genieten maakt alles mooier.